dinsdag 25 november 2008

Kış geldi hollandaya ilk kar yağdı


Kar yağdı havalar soğudu neyazıkki grip salğını başladı. Vücudumuzun direncini arttırmalıyız, sağlığımız için bol C vitamini kullanmalıyız.
kuşburnu, çayını bol içmeliyiz en çok c vitamini kuş burnunda.
Portakal,kivi gibi narinciyeleri bol yemeliyiz.

Eğer GRİP başladıysa, bol bol ıhlamur çayı içiniz , ıhlamuru sadede içebiliriz.2 Bardak suya, 1 adet limon, kabuguyla beraber doğranır, 5 gram ıhlamur konulup, 10 dakika kaynatılır. Günde 3-4 bardak içilir.

Öksürükde başladıysa içebileceginiz, sıcaklıkda sıcak süttün içine bal koyun sıcak sıcak için.BU na devam edilirse öksürügün kesildiğini göreceksiniz.Zeytinyağının içine karabiber konur kızartılır, ılık şekilde sırt ve ğöğüs ovulur bir havlu konur, bir kaç kez yapılır,

1 bardak kaynar suya, 5 gram biberiye konurlur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konur, 10 dakika bekletilir, günde 3 bardak içilir.

1 elma kabugu , 1 limon , 1 kabuk tarçın demlenir bol bol içilir, bu çay vücudu rahatlatıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

Karabaş otu, yani diğer ismiyle lavanta çiçeği faydası sayılmayacak kadar çoktur. İdrar söktürücü ve romatizmal ağrıları giderici özelligi vardır.Vücuttaki balgamı kurutur, vücudu rahatlatır.

Soğuk algınlıgı için , 1 kahve fincanı bal, 1 tutam zencefil, 1 tutam zerdecal, 1 tutam polen, 1 çay kaşıgı harnup tozu kaynatılır bol bol içilir.


Geen opmerkingen: