dinsdag 25 november 2008

Cilt bakımı

Biz bayanlar cildimize iyi bakmalıyız, illada pahalı kremler, kullanmamız gerekmiyor ,çok ucuz bir krem bile yeterli olur cildimizi nemlendirmek için. Önemli olan haftada bir kez peelinkemizi yapmak, çünkü peelink cildimizi derinlemesine temizler. Haftada iki veya üç kez maskemizi yapmalıyız, peelink ve maskeye para vermemiz gerekmiyor, inanınki mutfağımızda yeterli malzemeler var.Yeterki siz kendinize bakın ve önemverin, tabiki saglıklı beslenmemizde önemli, özellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek .

NANE cildimize enerji, canlılık ve yoğun bir ferahlık hissi verir. Dokuların elastikiyetini kuvvetlendirir.

ADAÇAYI bu uyarıcı bitki, kan dolaşımını hızlandırır. Adaçayı da hücre yenilenmesine ve cildin elastikiyetinin artmasına neden olan önemli bitkilerden biri.
Ebegümeci, ısırganotu, üzümçekirdeği, zeytinyağı, ketentohumu, elma sirkesi,ıspanak, yeşil yapraklı bitkiler bol miktarda ANTİOKSİDAN içerir, cildimiz çok sağlıklı, sıkı ve parlak olur.

MASKELER
Tuzsuz tereyağı ve bal iyice karıştırılır, temiz cildimize sürülür, 20 dakika beklenir ılık suyulan temizlenir.

KURU KAYISI sütlen pişirilir bilendirlen ezilir içine balkonur temiz cildimize sürülür 20 dakika beklenir ılık suyulan temizlenir, nemlendirici sürülür.

YUMURTA akı, 1 kaşık süt tozu, bir buçuk çorba kaşığı bal konur, iyice karıştırılır, düzgünce cildimize sürülür 15 dakika beklenir, ılık suyulan yıkanır, sonra koğuk suyulan yıkanır nemlendirici sürülür.

3 yemek kaşığı bal, yarım yumurta sarısı, 1 çay kaşığı limon suyu, iyice karıştırılır yüze sürülür, 20 dakika bekletilir ılık suyulan yıkanır . Gözenekleri çok iyi temizliyor.

AVAKADO
Avakadoyu dörtde birini alıp kabugunu soyup, iyice ezip 1 tatlı kaşığı bal, bir kaç damla limon suyu konur iyice karıştırılır, temiz cildimize sürülür, cildimizde nekadar uzun kalırsa o kadar iyi olur, temizleyeceğimizde ova ova çıkarılır. Bu harika bir maske cildinizin ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.

MUZ ezilir bal konur temiz cildimize sürülür.

KİL
yeteri kadar kil suyulan ezilir,3 veya4 damla gül yağı konur iyice karıştırılır, temiz cildimize sürülür 20 dakika beklenir, ılık suyulan temizlenir, nemlendirici sürülür.Bunları yapmadan önce yüzümüze papatyalı buhar banyosu yapılırsa daha iyi olur gözenekler açılır, maskemiz daha olumlu sonuç alırız.

ÇİLEK
Çilek ezilir, yumurtanın beyazı iyice karıştırılır, 1 çorba kaşığı süt konur iyice karıştırılır, temiz cildimize sürülür , 20 dakika bekletilir temizlenir.

YOĞURT
Yoğurtlan kabartma tozu karıştırılır temiz yüze sürülür 1 saat bekletilir, ciltdeki lekeleri kusturur.

AYVA
1 parça ayva pişirilir ezilir, 1 tatlı kaşığı bal, yumurta akı iyice karıştırılır yüze sürülür, 20 dakika bekletilir, göz etrafınada sürüle bilir.

PATATES
1 dilim haşlanmış patates ezilir içine yumurta sarısı, badem yağı, 1 çay kaşığı bal karıştırılır temiz yüze sürülür 20 dakika bekletilir, ılık suyulan temizleyin.



YAĞLI CİLTLER İÇİN
Yoğurt, salatalık suyu, limon suyu iyice karıştırılır, yüze sürülür kuruyunca ılık suyulan yıkanır.

Soda buz kabına konur içine yarım limon suyu sıkılır dondurulur, her gün 1 kapsülünü yüze eriyene kadar sürülür.

LİMON suyuylan yüzümüz iyice ovulur, önce cildimizi gerer sonra nemlendirir.

KURU CİLTLER İÇİN
Bal,limon suyu karıştırılır, yüze sürülür kuruyunca ılık suyulan yıkanır.

BADEM
1 su bardağı badem, 1 çorba kaşığı bal, biraz süt bilenderden iyice çekilir, temiz cildimize sürülür 20 dakika beklenir ılık suyulan yıkanır, nemlendirici sürülür.

KIRIŞIKLIGA KARŞI MASKE
1 yumurta sarısı çeyrek limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır, 30 dakika dinlendirilir, temiz cilde sürülür, 1 saat beklenir ılık suyulan temizlenir.
Zambak yağı ve kayısı yağı sürülür.

ELMA
1 elma haşlanır ezilir,1 y.k bal, 1 y.k mısır nişastası, 3 y.k limon suyu karıştırılır temiz cilde sürülür.

ELMA
Elma pişirilir ezilir, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı badem yağı, bir kaç damla sütlen karıştırılır, temiz yüze sürülür çizğiler iyice doldurulur 20 dakika beklenir, temizlenir ve nemlendirilir.

Yarım ezilmiş muz, 1 yumurta akı, 1 çorba kaşığı süt, 1 çorba kaşığı bal iyice karıştırılır yüze sürülür 20 dakika beklenir temizlenir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN KIRIŞIKLIGA KARŞI MASKE
1 yemek kaşığı portakal suyu, yarım yemek kaşığı yulaf unu, 1 kahve fincanı su hepsi karıştırılır, temiz cilde sürülür 20 dakika bekletilir temizlenir.

KURU CİLTLER İÇİN KIRIŞIKLIGA KARŞI MASKE
1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı gliserin yağı, 1 çay k, ılık su, yarım çay k, yulaf unu, 1 çay k,portakal suyu hepsi beraber karıştırılır, temiz cilde sürülür 20 dakika beklenir temizlenir.


SARKMALAR için
GREYFURT suyu boyuna sürülür 20 dakika bekletilir.

GÜL suyu ve kekik den tonik hazırlanır, her akşam yüze sürülür ovulur, yukarı doğru vurarak masaj yapılır.

GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN
15 dakika limon suyu ve yumurta akı iyice çırpılır yüze 3 kat sürülür, ıhlamur losyonuylan temizlenir. Haftada 3 defa yapılırsa tam sonuç alınır.

PEELİNK
3 çorba kaşığı toz şeker, 1 adet portakal rendesi, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı portakal yağı,1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı karıştırılır, vücudumuza peelink yapıp 20 dakika beklenir duş alınır.

MISIR unu ,kil, ucuz krem konur, boza kıvamında yapılır. Temiz cilde sürülür iyice ovulur 15 dakika beklenir yıkanır, bir nemlendirici sürülür.

Portakalın suyu sıkılınca kalan kabukların içine mısır unu konur yüze sürülür güzelce ovulur 15 dakika beklenir yıkanır.

TONİKLER
Gülsuyulan cilt temizlenir çok iyi bir sıkılaştırıcıdır.

ZENCEFİL demlenir cilt temizlenir.

PAPATYA demlenir cilt temizlenir cildi güzel dinlendirir.

SİYAH NOKTALAR İÇİN
Banyodan sonra , yulaf ezmesi yoğurtlan karıştırılır , yüzümüze sürülür 15 dakika beklenir,ılık suyulan temizlenir.

GÖZ ALTI TORBALARI İÇİN
Kuşburnu lapası 1 bez arasına konur,ğöz torbalarına konur.

GELİNCİK
1 tutam gelincik kaseye konur, üzerine sıcak su dökülür, pamuklan göz çevresine sürülür,25 dakika bekletilir, bir çiçek losyonuylan temizlenir.

YÜZ deki yağ bezlerini temizlenmesi için, önce buğu banyosu 15 dakika yapılır. Suyun içine ıhlamur, gül, adaçayı ve papatya konur. Buğu banyosundan sonra peelink yapılır. 20 dakika bekletilir. Temizlenir, ve nemlendirici su verilir.

DUDAK VE GÖZ ALTI KREMİ
Bir tatlı kaşığı bal mumu, vaselin, parefin, mermali usulu eritilir.
Eridikten sonra, içine bir tatlı kaşığ hindistan cevizi yağı, bir çorba kaşığı
badem yağı, 3 damla buğday yağı karıştırılır. Kapaklı bır kaba konur, göz altına, dudaklara sürülür.

EL YÜZ VÜCUT BAKIM KREMİ
Bir ceviz büyüklüğünde bal mumu.
Bir ceviz büyüklüğünde mum.
Mermali usulu eritilir, kenara alınır.
Hemen içine bir tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı ve lanolin konur. Karıştırılır cilde sürülür, 15 dakika bekleyince kurur, kalkar gelir. Ellere sürülünce naylon geçirilir. Temizlenince, nemlendirici sürülür
(lanolin-bir çeşit yağdır)

YÜZ KREMİ

1 su bardağı fındık yağı, bir litre su ile 4 saat kısık ateşte bişer.
Sonra alabildiği kadar pudra konur.
1 tatlı kaşığı hindistan yağı,
1 çay kaşşıgı Boraks konur, iyice karıştırılır, cilde sürülür.
(Boraks-sodyum tuzudur)

MEYVELERDEN GENÇLİK İKSİRİ

Amaç ciltteki sarkmaları önlemek için, işte size özel bir içecek tarifi.
1 domates
2 şeftali
1 havuç
½ limon suyu
Meyvelerin suyu çıkarılır, bir damla zeytin yağı damlatılır. Sabah kahvaltıda içilir.

Geen opmerkingen: