maandag 29 december 2008

Kabak graten firinda


Malzemeler
1 kg kabak
500 gr kıyma
2 adet kuru sogan
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz ve karabiber

Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5-2 su bardağı süt
tuz,karabiber,muskat cevizi

yapılışı
Kabakların iki başını kesip , uzunlamasına ikiye bölelim. Tuzlu kaynar suda, biraz haşlayalım kabaklar, yenecek kadar pişmeli, çok pişip de erimemelidir. iki başları kapalı olmak şartıyla ,içlerini çay kaşığıyla sandal gibi oyalım ve bu kabakları , yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
1 yemek kaşığı sıvı yagda ince dogradıgımız soğanları kavuralım, kıymamızıda koyalım suyunu salıp çekinceye kadar kavurmalıyız, kıyma yağına binince biraz daha kavuralım, kabuklarını soyup ince ince kıydığımız domatesi de yeterince tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ilave edelim. kabakların içinden çıkardıgımız, kabakları ince ince kıyalım, kıymamızın içine ilave edelim ve kabakların içine dolduralım. Beşamel sosumuzu kıymamızın üzerine serelim. Kaşar peyniri rendesini sespip, üzeri kızarana kadar fırında pişirelim.
Beşamel sosunu bir kaşık yaglan,unumuzu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soguk sütlenpişirmeye devam ederiz akıcı bir sos elde edilir, eger katı olursa birazdaha süt ekleye bilirsiniz en son tuz,karabiber,muskat cevizi eklenir sosumuz hazırdır.


Geen opmerkingen: