vrijdag 19 februari 2010

Balık ve yeşil salata

Dostlar Cumanız mübarak olsun. Bu gün balık koymak istedim, balık kızartmasını bilmeyen yoktur ama birde ben yayınlayım istedim belki yeni yemek yapmayı ögrenmeye çalışanlar için bir yardım olur. Benim en çok sevdigim hamsidir, buralarda tazesi olmuyor, Türk marketlerinden dondurulmuş olarak alıyorum, ne yazıkki bu yıl aldıklarım hep bozulmuş çıktı, bende başka cesaret edemiyorum en iyisi elimdekinlerilen yetinmek.

Malzemeler
filote balık
kekik
zencefil
1 çay bardagı süt
1 yumurta
mısır unu
kızartmak için sıvı yag

Balıklara, kekik , zencefil tozu ve tuzunu serpip birsaat buzdolapda bekletiyoruz, yumurtayı çırpıp sütü ekliyoruz, balıkları süte batırıp mısır ununa buluyoruz, kızgın yagda kızartıyoruz.
Salatam
Malzemeler
Marul
maydanoz
roka
soya filizi
bir dilim avokado
kırmızı pancar
beyaz turp
kırmızı sogan

sosu için
1 limon suyu
elma sirkesi
zeytin yagı

NOT. KIZARTMA YAPARKEN EVİN KOKMAMASI İÇİN, LİMONLU VEYA SİRKELİ SU KAYNATIYORUZ .

19 opmerkingen:

hilalinmutfagi zei

Gunaydin,Hayirli cumalar.
Yine dokturmussun masallah hizina yetismek mumkun degil.Ellerine saglik cok guzel olmus pisti olduk bende balik koftesi yayinlamistim:).Ama birde boyle deneyecegim sutu ilk defa duydum ama en kisa zamanda deneyecegim.Gercekten hamsiye hasret kaldik.Sevgiler...

rumma zei

Canım hangi birinden alıcağımı şaşırdım , balığa bayılırım balık burcu olduğumdanmıdır bilmem..:)

Helva aşığıyım , poğaça da çayla süper olur..:)

ellerine sağlık hayırlı cumalar

sevgiler

Hiperica di Lady Boheme zei

Carissima Burcunokta, la tua ricetta è deliziosa! Grazie per la visita! Un bacio

sevgipinari01 zei

Selamün aleyküm ve rahmetullah arkadaşım.Öncelikle hayırlı Cumalar dilerim.Allah razı olsun mesajlarınız için.Elimde olmayan olumsuzluklar için de özür dilerim.Arzu ederseniz sevgipinari.wordpres.com'a da uğrayabilirsiniz.Bu arada balık ve salata enfes görünüyor.Ellerinize sağlık.Allah'a emanet olun,muhabbetle kalın.

CAHİDE zei

Balık ve salata nefis,ellerin dert görmesin ablacım.hayırlı cumalar dilerim...

Unknown zei

Canım sanada hayırlı cumalar ahhh o
tabakları almak mümkün olsa keşke ellerine sağlık çok öpüyorum...

Hilal zei

Burcu harika görünüyor ellerine sağlık
balığa bayılırım, şu an karnım da aç, olsa da yesem dedim:)

Afet Ergü Şaşmaz zei

Sanada hayırlı cumalar canım, bu traz balıkları çok severim, hem yenmesi hem lezzetti çok farklı, ellerine sağlık canım, sevgiler, güzel bir gün diliyorum.

Anoniem zei

selamun aleykum abla,

hayirli cumalar sizede.burda hamsi bulmak cok zor.cok sukur bu sene iki uc kere yeme firsati buldum.amsterdamdaki turk marketlerine gelmis ablacim.eger amsterdamdaysaniz kolaylikla bulabilirsiniz.ne cenem acildi ozur.


balik cok guzel gorunuyor.ellerinize saglik.

sarmaşık zei

Burcu hanım güzel sözleriniz için teşekkür etmezsem içimde kalırdı gerçekten, Allah razı olsun, sizin gibi insanlarla uzaktan da olsa tanışmak benim için de çok güzel. İnşallah kızınızın gönlüne göre versin Rabbim, ama eğer tıp kazanamazsa da üzülmesin, ben öss'den çıktığımda tüm gün boyunca sesim kısılana kadar ağlamıştım çünkü sınava çok hasta bir şekilde girmiştim, haziran sıcağında grip olmuştum bununla da kalmayıp hastalık kulaklarıma vurmuştu ve bir kulağım tamamen kapanmış bir şekilde duymuyordu diğeri de az duyuyordu, o kulak ve baş ağrısı o burun akıntısı ve o hastalık haliyle girdim sınava ve beklediğimin altında geçince çok üzülmüştüm. Ama sağlık alanında çalışmak istediğimden emindim ve bir sene daha hazırlanmayı göze alamadım ve diş hekimliği ve eczacılık yazdım hiç aklımda yokken eczacılık nasip oldu. Okula girdikten sonra mesleği çok sevdim, okuması gerçekten zor bir bölüm ama Rabbim yardım ediyor çalışınca. İnşallah kızınızın da gönlüne göre olsun derken onun için Rabbimin hayırlısı olsun demek istiyorum, kendim öncesi ve sonrasıyla bu dönemleri görmüş ve o kadar ağladıktan sonra Rabbimin hikmetinin sonradan farkına varmış biri olarak.. Çok uzun tuttum hakkınızı helal edin.

Yemeğe değinecek olursam, balıkla pek aram yoktur ama salatayı çok severim çok renkli olmuş elinize sağlık :)

Hayırlı günler...

tub@ zei

balığı çok severim ve çok tüketirim, ellerine sağlık tatlım nefis görünüyor hem balık hem de salata :)

sevgiler

TuruncuTatlar zei

eline sağlık canım balıklar da salata da enfes sağlıkla kal..

burcunokta zei

Va aleyküm selam arkadaşlar, güzel sözleriniz için teşekkürler hepinize.

Anlayamazsın kardeşim ne özürü istedigin kadar yazabilirsin, ben yazılarını hazla okuyorum, senin gibi çok degerli bir kardeşim benim için yazmış ne mutlu bana, canım Amsterdam büyük şehir olunca seçenek mutlaka çoktur, ben Dordrecht de kalıyorum burası küçük şehir olunca Türk marketide az, üçtane birinin sahibi degişince bayagı büyüttü ve hamsileri orda görüp almıştım, birdahada cesaret edemedim.

Handenurcugum canım kardeşim, Allah sendende razı olsun, güzel dileklerin için, Hollandada bitirdigin okulun seviyesine göre istedigin okula veya üniversiteye çekilişsiz kurasız girebiliyorsun, sadece saglık hariç, doktorluk istediginde mutlaka çekiliş oluyor ve yanında çekilişsiz bir meslek yazmak zorunda, kızım bana bu zorunlulugu söyleyip ben ne seçecem diyince ben hemen eczacılık diye tutturdum, çünkü senin sayfayın sıkı takipcisiyim ve hayranıyım, Rabbim senden razı olsun okadar güzel şeyler yapıyorsunki hayran kalmamak elde degil, güzel kardeşim ömrün boyunca rabbim herşeyi gönlüne göre versin.a.e.o.

Anoniem zei

Esselamu aleykum güzel kardeşim,
balıkların çok nefis duruyor,salata da bu lezzeti tamamlamış,ellerine sağlık.
Balık kokusunu gidermek için verdiğin bilgi inşaallah işime yarar,geçen gün bende balık kızarttım,kokusu beni mahvetti,limonlu su kaynattım faydası oldu,herhalde senin yöntemin daha etkili olur,teşekkürler.
Rabbime emanet ol,sevgilerimle...

istebudurhayat zei

NE DEMEK SAYGI DUYARIM
AYRICA SAĞLIK PROBLEMİNİZ OLMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM
ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN

Magia da Inês zei

Olá, amiga!
Conheci seu cantinho... amei!
Receitas nutritivas e deliciosas.
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

Blanca D zei

holaaa gracias por seguirme ahora te sigo a ti
mmmmmmmmm con tanta comida tan sabrosa ya me dio hambre
besos y abrazos

Unknown zei

Şu menüden daha güzel bir menü düşünemiyorum ha birde köfte patates ellerinize sağlık afiyet olsun

inci duru zei

Çok güzel yaa... ellerinize sağlık :)