woensdag 16 december 2009

NASİ BAHARATI

Arkadaşlar Nasi baharatını sordugunuz için, ben de fotolayıp sizler için koyuyorum. Bu baharat uzak dogu baharatıdır, ve Hollandada aşa yukarı bütün marketlerde bulunur ve burda bizlerinde favori baharatıdır, Aşagıda görüldügü gibi Nasi topları yapılır, Nasi pilav, Loempianın baharatıda Nasidir, Loempiayı önce yayınlamıştım, sayfamda var ve çok besleyici bol çeşitli sebzelerden yapılan bir börek gibi, Hollandada gençler çarşıya çıktımı Loempiya yemeden gelmezler çünkü, her köşede bir Loepiyacı var ve çokta seviliyor. Ama Türkiyede bu baharat varmı yokmu hiç bir bilgim yok.

Arkadaşlar elimde olmayan nedenlerden dolayı, bugün sayfama bakabildim ve yorumlarınızı yeni okuyup baharatı sizler için fotoladım, Rabbim hepinizi saglık sıhhatten ayırmasın, AMİN.

9 opmerkingen:

Lola Andrés zei

En España no conocemos este ¿arroz? del que hablas. Un saludo.

balböcükleri zei

ilk defa duyuyorum sebzeli çeşni tarzı bişi galiba

akasyakokusu zei

Canım bacım geciktim biliyorum..Anlarsın halimi..
Bu baharatla yaptığın önceki köfteyide görmüştüm..İsim olrak çıkaramadımdı..Bizim buralarda yada güneydoğu tarafında kullanılıyormu acaba..Belki yakından görsem bilirim ..Baharatı bende çok severim damak tadıma uyarsa alırım..İnan evde aktar gibi kavanozlar baharat dolu..Off yiyeydim şu köftelerden yemekteyiz gibi bieleştiri yapaydım keşke:))) güzel olmuş derdim kesin..
Ayrıca hicri yeniyılını kutluyorum..Rabbim cümlemize şifa versin..öptüm..

CAHİDE zei

Selamün aleyküm ablacım,
Ailecek hepinizin hicri yılbaşını kutlarım. Allah'ın rızasına uygun bir hayat sürmeniz duasıyla Allah'a emanet ol...

CAHİDE zei

ayrıca dilek hanımın mutfağı adıyla yorum yazan benim.Dilek hanım eski komşumdur.Onun sayfa düzenlemesini ben yaptığım için onun oturumunu kapatmayı unutmuşum.O yazmış gibi olmuş.Yorumu silersen sevinirim.

CAHİDE zei

Ablacım incelik yapıp resmini yayınladığın için çok teşekkür ederim.Benden daha çok baharat merakı olan biri var mı bilmiyorum.markete girdim mi baharat reyonuna bakmadan geçmem.Ama hiç gözüme çarpmayan bir baharat türü bu.Belki istanbul ankara gibi büyük şehirlerde olabilir.Muhabbetle kal ablam...

Baharcicegi zei

asagidai köfteler nefis olmus, ellerine saglik canim Nasi burda yok hollandaya gittgimde ilk alacaklarim arasinda listeye girdi
sevgiler

Kothiyavunu zei

Thanks for stopping by kothiyavunu and for ur sweet comments..:)
This looks delicious!!!

gelibolu17 zei

iyi geceler canım selamlar