maandag 4 mei 2009

Mercimekli yaprak sarması ve profiterol

Bir kardeşime çaya gitmiştim o hazırlamış, bende ilk defa yedim mercimekli sarmayı, bu kardeşim kücücük yaşına göre o kadar marifetliki, yaptıkları hem göze hem damaga hitap ediyor. Rabbim onun gibi huyu güzel, yüzü güzel marifetli gelinler nasip eder banada inşallah(Amin)
Gelelim sarmamızın tarifine.
Malzemeler
1 su bardagı pirinç
1 yemek kaşıgı kırmızı mercimek yarı haşlanmış
1 yemek kaşıgı yeşil mercimek yarı haşlanmış
1 tutam maydanoz
1 çay kaşıgı karabiber
1 yemek kaşıgı nane
1 kuru sogan
1 yemek kaşıgı kuş üzümü
nar ekşisi
yarım çay bardagı zeytin yagı
bir yemek kaşıgı salça
yeteri kadar tuz

sarmak için asma yapragı küçük ve tazelerinden, haşlanır .
Bütün iç malzemeler karıştırılır ve yapraga bir tatlı kaşıgı konur etli sarma gibi sarılır,tabanına boş yaprak serilmiş tencereye dizilir en son üzerine bir iki kaşık zeytin yagı gezdirilir ve bir bardak sıcak suda biraz salça eritilir ve sarmamızın üzerine gezdirilir, üzerine tabak konur, sarmamızın hizasında sıcak su konur pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. Yapan kardeşimin ellerine saglık.
Profiterollun tarifini ben önce vermiştim ordan alabilirsiniz, sadece butarifin içine beyaz muhallebi ve üzerine kakolu muhallebi konmuş.

4 opmerkingen:

Unknown zei

çokgüzel görünüyorlar ellerinize sağlık keşke tarifide yazsaydınız yapardık valla

Pembe Tatlar zei

Rabbim herkesin gönül muradını versin....
Sarmada profiterolde nefis gözüküyor ellerinize sağlık...

made in funda zei

ikisi de nefis olmuş..afiyetler olsun.
canım anneler günün de kutlu olsun.sıcacık sevgilerrrrrr.

sevgipınarı zei

S.a.arkadaşım hakkınızı helal edin lütfen nasıl olduysa hemen gelemedim ziyaretinize.Aşağıda okudum yaşadıklarınızı.Şimdi biraz daha iyisinizdir inşaAllah.Geçenlerde inanın tam da ben sizi aklımdan geçirmiştim o günlerde ki yorumunuzla karşılaştım ve çok mutlu oldum.Kalp kalbe karşıdır diye boşa söylememişler.Hemen o anda cevap yazamamıştım,dünya hali işte sonra unuttum gittim.Bloğa da eskisi gibi uğramadığım için bugüne dek kaldım.Uğramayalı maşallah güzel tarifler,manzaralar eklenmiş ellerinize sağlık,hayran kalmamak elde değil.Tekrar görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun,kucak dolusu sevgi ve selamlar Türkiye'den.