donderdag 18 juni 2009

Bütün kızlar toplandık toplandık


Uzun zamandır görüşemedigim, arkadaşlarla nihayet leylacıgımın evinde toplandık. Leylacıgım oglunu evlendirmiş, bizde tebrik etmeye gittik, yeni çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum,Rabbim mutluluklarını daim etsin.Leylacıgımda döktürmüş hazırladıklarıda bir birinden lezzetliydi, canım ellerine saglık,arkadaşım sipariş pastalar,börekler de yapıyormuş, mutfaga dair herşeyi yaptıgını söylüyor.Eger şipariş vermek isterseniz,telefon numarası budur(078-6129043) kendisiylen görüşe bilirsiniz.
Elmalı pasta, 2 yemek kaşıgı yoğurt ,2 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşıgı kabartma tozu,250 gr tereyağı, alabildigi kadar un. İçi için. 4 elma,2 kaşık şeker,1 tatlı kaşıgı tarçın,1 su bardağı üzüm.
Yapılışı.Bütün malzemeler yunrulur ve dinlendirilir, elmalar rendelenir, şekerle pişirilir,tarçın ve üzüm konur karıştırılır. Dinlenen hamurumuz açılır,kesilir iç konur kapatılır yumurta sürülür fırınnanır.Afiyet olsun
Havuçlu kek, 4 yumurta,1 s.b şeker, 1s.b sıvı yag,1 kabartma tozu,2 buçuk bardak un bu malzemeler çırpılır,1 su badagı rendelenmiş havuç ve 1 su bardagı çekilmiş ceviz konur karıştırılır ve fırınnanır.
Üzerine kreması için. 4 su bardağı soguk süt,1 tane yumurta,3 yemek kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı şeker çırpılır ateşe alınır ,pişirilir altını kapatınca, yarım paket margarin konur 5 dakika çırpılır kekin üzerine dökülür afiyet olsun.

5 opmerkingen:

halime zei

muhabbetiniz bol olsun.biz de dün canım arkadaşlarımla birlikteydik.sofranız harikaymış.ellerime sağlık leyla hanımın.sevgiler gönderiyorum ablacım.

armina zei

Leyla hanımın ellerine sağlık hepsi harika görünüyor.

LEMAN zei

canım ne guzeldır eskı dostlar ohh sefam olsun neşen daim olsun canım mamalarda süper kalmamıştır bıze gelsem ama kekın kremasını not aldım iştahım kabardı

made in funda zei

size imrenmemek mümkün mü.afiyetler olsun canım..

TATESAL zei

Süper bir lezzet ellerine sağlık,izlemeye aldım seni,bende beklerim,sevgiler