woensdag 28 oktober 2009

Poca ve Brovni

Ben pocayı ve brovniyi ramazan bayramının ikinci günü okul için yapmıştıp, 30 ramazan yemek saatinde koca okulun ögrencileri yemek yeyip bizimkinlerin oruçlu yanlarında aynı salonda olmaları kolay olmasa gerek, çocuklar bayramın ikinci günü evden pasta börek getirip güzel kutlayalım demişler ve biz annelerde hazırladık kızım anlatıyordu muhteşem bir masa oldu diye ve hepsi birbirine hediyeler almışlar, fotograflardan nekadar mutlu olduklarını göre biliyordum.
Pocamı ilkdefa kare şeklinde yapdım, zaman kısıtlı idi ve bende hamurumu kocaman beze yaptım 5 dakika dinlendi ve merdaneylan açtım, kare şeklinde kestim ve muska şeklinde kapattım yarım saat tepsi mayası geldi ve önceden ısıtılmış fırında kızarttım.Poçanın malzemeleri.
2 yumurta,birinin sarısı üzerine sürülecek
125 gr tereyagı
1çay bardagı zeytin yagı
1 su bardagı yogurt
42 gr maya
1 çay kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
alasıya un, hamurumuz poca hamurundan biraz sertçe olacak.
içi için,beyaz peynir.

Brovni için malzemeler
75 gr margarin
125 gr bitter çikolata
3 çorba kaşıgı tepeleme un
2 yumurta
2 çorba kaşıgı şeker
üzeri için yeteri kadar çikolata
yapılışı
margarin ve çikolatayı mikro dalgada erittim, şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırptım ve erittigim malzemeyi ve unu katıp tahta kaşıklan karıştırdım önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim. Üzerine erittigim çikolatayı gezdirdim, yeşil fıstıklan süsledim.

5 opmerkingen:

akasyakokusu zei

canım bacım orda saat kaç bilemem ama..burda 9.u çeyrek geçiyor:)))günaydın günün aydın olsun..
ellerine sağlık benim için poğaça yapmışsın..
ben çayla tuzluyu çok severimde...brovniyide sade severim..hani acıkınca falan hüpp diye:)))yemek için..kal sağlıcakla çocuklarıda öp benim yerime..Allah c.c.oruçlarını kabul etsin sevabına nail eylesin amin.

made in funda zei

mmmmm nefis şeyler yapmışsın canım.ellerine sağlık..

balböcükleri zei

slm ne güzel bir blog tarifler harika ellerine sağlık yazışmak dileğiyle

made in funda zei

canım ikisi de pek nefis görünüyor.ellerine sağlık..

armina zei

Canım nar şerbetini sormuşsun, ben de katı meyve sıkacağı olmadığı için narları ikiye kesip elle sıktım. Sen istersen katı meyve sıkacağı ile dene. Poğaçan çok değişik olmuş her ikisi de enfes görünüyor, ellerine sağlık.