donderdag 12 februari 2009

su böregi ve içli köfte ve kurabiyeler


Kurabiyeler

içli köfte
su böreginin
malzemeleri:
1 kilo un
8 yumurta
4 y.k.yogurt
tuz,alasıya su

içi için
peynir ve maydanoz
katları için sıvı yag ve tereyagı karıştırılır

yapılışı
un,yumurta,yogurt,tuz konur biraz su konur yunrulur yufkalık hamurun sertliginde olur. Hamur hemen bezelenir ve dinlenmeye bırakılır ,yufkalar açılır tuzlu kaynar suya atılır haşlanan yufkalar alınır soguk suya atılır ve hemen çıkarılır beze serilir suyu alınır ve tepsiye serilir,tepsinin ilk yufkası kuru serilir haşlanmaz, sonra yaglanır ve haşlanan yufkalar serilir her kat fırçayla yaglanır 5 kat yufkadan sonra peyniri atılır ve yufkalar serilmeye devam edilir en son yufkayıda haşlanırsa böregimiz parlak olur fırında kızartılır Afiyet olsun.

İÇLİ KÖFTE
malzemeler
içi için:
1 kilo kıyma
2 tane kuru sogan
tuz ve baharatlar ve salça

dışı için:
1 kilo köftelik bulgur
1 avuç irmik
2 yumurta
250 gr kıyma
tuz ve biber
kızartmak için tereyagı ve pul biber

Yapılışı
kıyma kavrulur,soganı eklenir biraz daha kavrulur salçası konur ve tuz ve baharatlar eklenir.
dışı için bulgur ve irmik sıcak suyulan ıslatılır ve biraz beklenir, kıyma ve yumurta,tuz ve biber eklenir ve iyice yunrulur ve özleşir ceviz büyüklügünde alınır ellerimizi ıslatılır ve incecik açılır, içkonur kapatılır, kaynar suda haşlanır , tavaya tereyagı ve pul biber konur haşlanan köfteler konur ve tavayı sallayarak kızartılır AFİYET OLSUN.
NOT köftenin içine cevizde kona bilir.

KAKTUS KURABİYE
250 gr margarin
2 yumurta
125 gr putra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 p.k vanilya
alasıya un
süslemek için çikolata ve hindistan cevizi
çikolata ve hindistan cevizi hariç,diger malzemeler hepsi beraber karıştırılır ve iyice yunrulur kaktus kalıbıylan ister büyük ister küçük yapılır ve fazla kızartmadan fırınnanır kurabiyeler sovuyunca eritilmiş çikolataya batırılır ve hindistan cevizine batırılır .
fotografta görünen reçelli kurabiyeler kaktus hamurunun aynısı, sadece yumurtanın beyazına batırılır ve çekilmiş bademe batırılır ortasına reçel konur.

Sarı kurabiyelerin tarifini önce vermiştim tarifi sitede var, öncekinin dışına mısır gevregi yapmıştım, bunun dışına kaysı reçeli ve hindistan cevizi var.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

s.a.hayırlı günler kardeşim.tam bir ziyafet sofrası olmuş.Hepside birbirinden leziz görünüyor ellerin dert görmesin...

sevgipinari01 zei

S.a arkadaşım.Of of of bu görüntüleri görüp de kayıtsız kalmak ne mümkün.Ellerinize sağlık,hepsi de muhteşem,iştah açıcı görünüyor.Bu arada bir çok arkadaş gibi ben de wordpressden blog açtım.Ama daha tüm içeriğimi taşıyamadım yoğunluktan.Blogcuda da var(sevgipinari01.blogcu.com) ama bazen blogcuda problem yaşanabiliyor.Onun için yedekte bir blog olması iyi oluyor.Wordpressdeki adresim sevgipinari.wordpress.com.Tekrar görüşmek dileğiyle A.e.olun arkadaşım,muhabbetle kalın.

Unknown zei

Hepsi birbirinden harika görünüyor.
içli köfteye bittim.uzanıp alsan süper olurdu.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

Marifetane hobi zei

bitanem yine döktürmüşsün geç kaldım bana kalmadı dimi bunlardan:)) ellerine sağlık hepside nefis görünüyor.bir haftadır ziyaretine gelemedim memleketten babam gelmişti kısa bir sürede olsa hasret giderdik birhaftacık zaman içinde.işleri sebebiyle dün geri döndü memlekete.bu arada bloguma da bloglarada pek gelemedim nasılsın görüşmeyeli.dua kampanyasına katkılarından dolayı Allah razı olsun bitanem.Allah a emanet ol.hayırlı geceler diliyorum..

Anoniem zei

görüntüler iştah kabartıyor,çok beceriklisin,ellerine sağlık,hayırlı haftalar dilerim,Allah'a emanet ol.