zondag 8 februari 2009

shoarma ve mercimek çorbası





Shoarmanın yapılışı ,bir kilo buzlu et ince ince yaprak gibi dogranır, bir çorba kaşıgı sirke,3 çorba kaşıgı zeytin yagı,2 çorba kaşıgı shoarma tozu konur, iyice harmannanır ve buzdolapda 2 veya 3 saat dinlendirilir. Dinlenen etlerimizi teflon tavada harlı ateşte sulandırmadan kavuruyoruz, pişmeye başlayan etlerimize tuzunu ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ben sonradan yag koymadım tercihim yagsız olanı, eger siz ben yaglı severim diyorsanız tavaya biraz yag ekleye bilirsiniz lezzete lezzet katarsınız.

Shoarmanın ekmegini kendim yaptım,yarısı kepekli yarısı beyaz un ,tuz,maya ve ılık su hamur yunrulur mayalanır , bezesini aldım tos makinasının arasına bezeleri koydum tos yapar gibi pişirdim.

Mercimek çorbası
malzemeler
1 çay bardagı mercimek
1 sogan
1 patates
1 havuç
2 domates
2 diş sarımsak

1 çorba kaşıgı tere yagı
1 çorba kaşıgı domates salçası
1 çorba kaşıgı biber salçası
et suyu
yapılışı
mercimek yıkanır,rendelenmiş sogan,patates,havuç,domates ve sarımsak konur üzerine su eklenir ve pişirilir, bilendirle iyice ezilir ince süzgeçden geçirilir. Tencereye tereyagı konur ,eriyince domates ve biber salçası eklenir iyice kavrulur onun üzerine süzgeçten geçirdigimiz çorbalıgı konur et suyu eklenir kaynamaya bırakılır pişen çorbamızın üzerine reyhan ekledim.

NOT.Et suyunu kendim hazırladım, hazırlanışı sitemde var.

3 opmerkingen:

sevgipinari01 zei

S.a. arkadaşım.Ellerinize sağlık,görüntü muhteşem lezzetten de şüphem yok doğrusu:)Görüşmeyeli iyisinizdir inş.Hayırlı,huzurlu,mutlu günler dilerim.A.e.olun,muhabbetle kalın.

NİSANUR zei

ellerine sağlık.Hayırlı bir hafta geçirmen temennisiyle Allah'a emanet ol.

Marifetane hobi zei

canım 200 adt alıp tek başına okuyamazsın.listede kaç kişi varsa o sayıda alıp kendi adına okuyabilirsin.2 kişi okuyacağız dersn de liste sayısı çarpı 2 katı alıp okuyabilirsin.yorumunu yayınlamıyorum kafalar karışmasın.saat 3 den sonra yayınlayacağım listeyi haberin olsun canım..sevgiler deseteğin için Allah razı olsun bidenem..