zondag 12 juli 2009

Mantı ve kısa bir ara



Ben mantıyı yapalı uzun zaman oldu, yayınlamak bugüne kısmet oldu. Tarifini nasıl veriyim diye biraz düşündüm çünkü ben mantıyı, üç kilo yapıp derin dondurucuya koydum. Ben bir kilodan tarifini vereyim.
1 kilo un
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
alasıya su

içi için
500 gr kıyma
2 tane kuru sogan
tuz,pul biber,kara biber,sevdiginiz baharatlardan koya bilirsiniz.
salçalı sos ve sarımsaklı yogurt.

Yapılışı
un ,yumurta,tuz derin bir kaba konur, yavaş yavaş suyu verilerek yunrulur sert bir hamur elde edilir ve iyice yunrulur, hamurumuzu 3 tane beze yapılır ve yarım saat dinlendirilir. soganlar incecik kıyılır kıyma ve baharatlar konur ve tuz eklenir iyice harmannanır, dinlenen bezemizi oklava ile yazla inceltmeden açın, açtıgımız hamura hafif un serpiştirip ortadan ikiye katlayıp ince şeritler kesin kestigimiz şeritleri üst üste koyup kareler kesin. Kesilen karelerin içine kıyma koyup dört ucunu birleştirip bohça yapın, bütün hamuru bu şekilde bitirin. Birsaat kadar kurutun, tencereye sukoyun biraz tuz ekleyin ve kaynayan suya mantıları ekleyin on dakika kadar haşlayın ocaktan alın ve suyunun yarısını süzüp servis tabagına alın, sarımsaklı yogurt ve salçalı sos ile servis yapın. Afiyet olsun.
Ben salça yerine toz acı biber kullandım.

Bu yıl tatil düşünmüyorduk ama planlar degişti, salı günü inşallah tatile çıkıyorum onun için kısa bir ara, sayfamı ziyaret eden benden destegini esirgemeyen ve bana yorum bırakan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim, Allah razı olsun. Evinizden huzur ve mutluluk, yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. Yürekten sevgilerle,HOŞÇA KALIN.

7 opmerkingen:

LEMAN zei

burcucugum ben bıtmeden yıyım kayserılı olarak tam not sana ellerıne saglık canım şeyy kuru sogan varmı yanında çok severımde:)

LEMAN zei

burcucugum ben bıtmeden yıyım kayserılı olarak tam not sana ellerıne saglık canım şeyy kuru sogan varmı yanında çok severımde:)

akasyakokusu zei

Fadime'cim canım merhaba..
demek sende gidiyorsun..memleketemi geliyorsun yoksa başka bir yeremi..
canım benim hergün azaz toplandıkça günlük yeme içmede devam ettikçe inan hiç nete fırsatım olmuyor..sana kaç kez yazmayı düşündüm..şimdide babaları çocukları havuza götürdü..pc açık kalınca ayaküstü bakayım dedim..bloglistede görünce yazıp çıkayım dedim..taşınabilir iki dolap boşalttım sarılacak beyaz eşyalar koltuklar vs daha duruyor..sıcakta işte yapılmıyor neyse canım..geçenki telde görüşemedik diyede üzüldüm..kendine çok iyi bak canım benim..
gelmişken mantımı alıp eline sağlık deyip gideyim..öpüyorum kocaman..

armina zei

Güzel bir tatil geçirmeni dilerim canım. Mantın harika görünüyor, ellerine sağlık.

Baharcicegi zei

mantiyi bende iki veya üc kilodan yapip buzluga atiyorum misafir gelince hazir bulmusa dönüyorum
mantin tam kayseri mantisi gibi olmus eline saglik canim
neseli dinlendirici tatiller dilerim

armina zei

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allah’a emanet olun. Hayırlı kandiller...

armina zei

Ellerin semaya, dillerin duaya
Gönüllerin Mevlaya,
Yöneldiği bu mübarek gecenizi kutlar
Hayırlara vesile olmasını dilerim...