donderdag 11 juni 2009

Ispanak salatalı köfte

Ben bu tarifi sevgili arkadaşım Armina nın sayfasından aldım, gerçekten çok lezzetli ailecek severek tükettik. Orjinali semiz otuylan yapılıyor, ben semiz otu bulamadıgım için ve Arminanın tavsiyesiyle ıspanak yaptım ve sonuç harika. Arminanın çok güzel ve degişik tarifleri var mutlaka ugramanızı tavsiye ederim.gelelim tarife.
köftesi için
2 su bardagı ince bulgur
2 su bardagı sıcak su
1 ortaboy sogan rendesi
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un
1 yumurta
tuz,karabiber
sıvı yag
salatası için
1 demet ıspanak,sadece yaprakları
3 diş sarımsak,tuz
2.5 su bardağı yogurt
yapılışı
Bulgurun üzerine sıcak suyu dökün ve bir kapak kapatın suyunu çekene dek bekleyin. İçine diger malzemeleri koyup iyice yunurun, küçük yuvarlak şekiller verip kızgın yagda kızartın , kagıt havluya alıp fazla yagını çektirin. sarımsakları rendeleyin,yogurdu ve tuzu koyup iyice karıştırın, ıspanakları kıyın ve yoğurda ekleyin ve köfteleri ekleyip bir süre buzdolapda bekletip servis yapın.
Not. köftelerin haşlanmışıda güzel oluyor.

5 opmerkingen:

halime zei

çok güzel bi tarif gerçekten.ellerine sağlık.hafif tatlara yazın özellikle çok ihtiyaç oluyor.bide şunu anladım açken bloglara bakmamalıyım.iştahım kabardı.

Pembe Tatlar zei

Eminim harikadır canım ellerine sağlık ...

LEMAN zei

canım merhaba bak bahçemde semız otu kaynıyo yapayım bu tarifi çok farklı güzel geldi bana ellerıne saglık bu arada yorumlarınada çoook teşekkür ederim dur kaçırdıgım tarifleri görmeden gitmeyim iyi geceler

made in funda zei

süper bir lezzet olmuş.ellerine sağlık...

armina zei

Beğenmenize çok sevindim canım, afiyet olsun. Ayrıca güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.