dinsdag 9 juni 2009

çikolatalı ve kaysılı pasta,patates,fasulye,pancar salataları ve loempia


Yeteri kadar patatesi haşlıyoruz ve soyup eziyoruz, 1 limon suyu,zeytinyagı,tuz ilave edip karıştırıyoruz. Patatesin 3 de birini alıp kıyılmış maydanoz ekliyoruz ve kalıbımızın tabanına seriyoruz, ortasına sade patates koyup üstüne sotelenmiş havuçla karışık patatesi koyup buz dolapda birkaç saat beklediyoruz, sarımsaklı yogurtla servis yapıyoruz.
NOT. Kalıba önce naylon serip sonra kullanıyoruz.
Pastam klasik pandispanya hazırladım, ortasına hazır paket kaysılı sos kullandım, üzerine çikolatalısını pişirdim ve bademlen ve hindistan ceviziylen süsledim.

Pancar salatam pancarı 5 dakika haşladım ve soguttum.Pancarları rendeledim,bol maydanoz ve sogan ilave ettim,1 limon suyu ve bol zeytinyağı ve tuzunu ekledim.
Pancarları rendelerken sanki kadife gibiydiler.
Loempia
1 kilo tavuk gögsü haşlanmış ve didiklenmiş
1 kilo pırasa
1 kilo lahana
1 kilo soya filizi
1 kilo havuç
1 paket loempia makarnası
5 paket loempia hamuru
büyük paket 6 tane nasi baharatı
küçük paker 4 nasi tane baharatı
yapılışı
bütün sepseler yıkanır dogranır ve kavrulur ve sonuna dogru bütün baharatlar atılır. Haştadıgımız makarna ve tavuk gögsü ilave edilir, iyice harmannanır ve loempia hamurlarına sarılır ve derin dondurucuya konur, istedigimizde çıkarıp yagda kızartılır.
Fasulye salatası, haşlanmış fasulye,mısır,bezelye konur. kırmızı lahana, maydanoz ve sogan, kırmızı biber dogranır ilave edilir, kornişon turşu dogranır limon suyu,zeytin yagı ve pul biber eklenir tuz konur karıştırılır salatamız hazırdır.

3 opmerkingen:

halime zei

lezzet bombardımanına tutun bizi ablacım.bu birbirinden güzel tariflerinin hepsini tatmak için iştahım kabardı.ellerine sağlık.sevgiler.

made in funda zei

burcucum dur bir hangi birine bakacağımı şaşırdım.hepsi nefis.ellerine sağlık.özellikle böreğe bayıldım...

armina zei

Bunların hepsi birbirinden harika, ellerine sağlık canım. Loempia tarifini ilk kez senin blogunda gördüm eminim nefis bir tadı vardır.