maandag 12 januari 2009

Çikolatalı kek



Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardagı elenmiş un
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı şeker
3 yemek kaşıgı kakao
250 gr bitter çikolata rendelenir
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı fındık

üzeri için:
çikolata sosu

yapılışı
yumurta ve şeker mikserle iyice köpürtülür,sırasıyla diger malzemeler konur tahta kaşıkla karıştırılır yaglanmış tepsiye dökülür 170 derecede pişirilir. üzerine çikolata sosu dökülür , ben hazır sos kullandım.

9 opmerkingen:

Baharcicegi zei

Kisin nedense kekleri cok seviyorum,sicacik cayla soguk havada iyi gidiyor,bol cikilota soslu kek nefis olmus eline saglik canim

akasyakokusu zei

Fadime'cim canım merhaba..Demek az daha iyisin..Allah c.c. daha çok şifa versin emi bacım..
Eline emeğine sağlık bayıldım şu çikolata gösterisi yaptırdığın keke:)
Bakmakla olmuyor bacım yemem lazım elimde çayla içmem lazım..
Görüşmek üzere az dolaşayım boynum tutulmadan yine..

halime zei

merhaba.sevgi ve selamlar.ellerinize sağlık.kek çok güzel görünüyor

sevgipinari01 zei

S.a. arkadaşım.Allah razı olsun 20 adet Fetih suresi daha ekleyeceğim size inş.Allah hakkınızda herşeyin hayırlısını versin.Üzüntüden dolayı uzun süredir bloğa bir şeyler eklemek hiç mi hiç içimden gelmiyordu.Bugün bir tarif ekledim.Ellerinize sağlık çikolatalı kek enfes görünüyor,çikolatayı ve çikolatalı tarifleri ailece severiz.Lezzeti de mükemmeldir eminim.Katkılarınızdan dolayı Allah razı olsun tekrar tekrar.A.e.olun,muhabbetle kalın.

Marifetane hobi zei

Tüm İslam Ümmetinin cuma günü mübarek olsun.Rabbim dualarımızı kabul etsin inşALLAH..Hayırlı Cuma'Lar.Dua kampanyasına verdiğin destek için Allah razı olsun canım.sevgiler.

CAHİDE zei

VE ŞİMDİ BEN SORUYORUM;"BİZ KAÇ KİŞİYİZ?"


Hatırlarsınız,boş bir sebep uğruna yapılan kampanyayı."bu günün ergenekoncuları "biz kaç kişiyiz?" demişlerdi.Şaşalı reklamlarla bir kaç yüz kişiyi etraflarına toplayabilmişlerdi.Şimdi sıra biz bilinçli ve duyarlı müslümanlarda,şimdi acizane ben ve benim gibi düşünenler hep beraber soruyoruz"BİZ KAÇ KİŞİYİZ?".Zulme karşı,masum insanların katledilişine karşı,şu acımasız soykırıma karşı duran kaç kişi varız görmek istiyorum.görmezden gelemeyiz,yokmuş gibi davranamayız,umarsız durduğumuz her anın bir hesabı olduğunu bilerek yaşamalıyız.
Burada başlattığımız bu kampanyaya katılan arkadaşların isimlerini linkleriyle beraber sayfamda yayınlıyacağım.
"Ben destek olsam,yahudi ve israil mallarını boykot etsem ne olur?" diye düşünmek kendimizi küçümsemektir.Karıncanın dediği gibi"tarafımız belli olsun"akmasakta damlarız....

NOT:blog durdurmak blogunuzu tamamen atıl hale getirmek değildir.Normal blog konularına (yemek,pasta,elişi v.s.)ara veripProtesto ettiğiniz konuyu gündemde tutmaktır.
Kampanyamıza katıldığınızda,blogumu durduruyorum veya bende durdurdum gibi bir başlık atarsanız,kampanyanın misyonuna daha uygun olur...

UNUTMAYIN!Kaybedecek hiç bir şeyiniz yok,ama belki kazanacak çok şeyiniz olacak...

NİSANUR zei

s.a.sevgili kardeşim hayırlı cumalar ,hastaymışsın çok geçmiş olsun ,Rabbim hayırlı şifalar versin(amin).O'na emanet ol.

dantel81 zei

selam canım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor,hayırlı cumalar...

halime zei

güzel yorumun için teşekkürler.diyette olmana üzüldüm ama tebrikediyorum .çünkü ben hiç başaramıyorum bunu.ne zaman diyete başlayayım desem daha çok yemeye başlıyorum. kolaylıklar diyiyorum.sağlıcakla kal.