donderdag 8 januari 2009

Aşure

Malzemeler
1 kilo aşurelik bugday
1 su bardagı nohut
1 su bardagı beyaz fasulye
1 su bardagı kuru kaysı
2 su bardagı şeker
300 gr fındık
300 gr badem
300 gr ceviz
125 gr beyaz susam

yapılışı
Akşamdan bugdayımızı,fasulye ve nohutumuzu ıslatıyoruz, sabah hepsini ayrı ayrı haşlıyoruz büyük tenceremize hepsini birleştiriyoruz,önceden ıslattıgımız kaysılarımızıda içine koyuyoruz, kaynamaya bırakıyoruz şekerimizi ve fıdık,badem,ceviz,susam koyup beş dakika daha kaynatıp ocakdanalıyoruz aşuremiz hazırdır.
Evimizde varsa incir ,üzüm erik de konabilir.



7 opmerkingen:

sevgipinari01 zei

S.a arkadaşım,ellerinize sağlık,maşallah aşure yapmışsınız.Allah kabul etsin.Çok severim gerçekten,güzel de görünüyor.Allah razı olsun gösterdiğiniz ilgiden dolayı.Sayı tutmak ne kadar doğru bilmiyorum ama hiç olmazsa bundan sonra önümüzdeki hafta başına(pazartesi dahil) kadar okuyabileceğiniz miktarı sayı olarak belirtebilirseniz iyi olur.Allah razı olsun tekrar tekrar.A.e.olun,muhabbetle kalın.

CAHİDE zei

Ellerine sağlık arkadaşım aşure nefis görünüyor.bu arada seni blog listeme ekledim sevgilerimle...

sevgipinari01 zei

S.a hayırlı geceler,hayırlı Cumalar dilerim arkadaşım.Allah razı olsun 10 adet Fetih Suresi ilave ettim sizden.Bana yazdığınız gibi o niyetle okuyun.Allah kabul etsin şimdiden.A.e.olun,muhabbetle kalın.

Baharcicegi zei

Asureyi biz pekmezle yapiyoruz bugün bende yaptim .
Allah kabul etsin canim ellerine saglik

NİSANUR zei

S.A.Sevgili kardeşim cuma'n mübarek olsun,aşuren de diğer yemeklerin gibi harika görünüyor,afiyet olsun.

Marifetane hobi zei

Sensin mahzun kalplerin sığınağı.Sensin mazlumun âhını işiten.Sensin zalimin zulmünü bilen.Senin adaletindir sığındığımız.
Senin mizanındır güvendiğimiz.Senin hesabındır tesellimiz.Bu mübarek gün hatırına Rabbim her ne derdiniz var ise her ne sıkıntınız var ise dermana,,huzura,,bolluğa,,berekete,,feraha,,şifaya,,afiyete çevirsin.Gönül dolusu dualar filistinime..Taşların bile arkasindaki yahudiyi ihbar edecegi o mübarek güne erisme duasiyla..HAYIRLI CUMALAR.

akasyakokusu zei

Fadime'cim canımciğerim anca gelebildim fırsat bulamadım..Üzüldüm bak şu işe..safra taşı demişsin şimdi nasılsın..rahmetli annemde ben çocukken taşıyla safrayı aldırdı..aradan yıllar geçti boludayız tel açtı ameliyat oldum taş varmış safrayla aldılar.iyi hoşta senin safran yokki.taa o zamandan safra kanalında parça kalmış o parçada taş oluşmuş tekrar yeniden ameliyat olmuştu..
kıramıyolarmı almıyolarmı ney tedavisi.Allah c.c. sağlık sıhhat versin..amin cümlemize..
yüzüm gözüm şiş ayakta az fazla kalsam hemen uzanıyorum bende.boynum yüzümü bile şişiriyor inan.
neyse hep sağlık hep sağlık kadınların derdi bu..
aşureye gelince eline emeğine sağlık Allah c.c. kabul edip sevabına nail eylesin amin..ben sıcak severim alır ısıtırım hemen..
selam ve duayla kalasın..